Senzibiliziranje javnosti

Sve naše usluge i aktivnosti usmjerene su rušenju predrasuda , a njih ima svugdje oko nas. Problem je raznovrstan. Kod samih OSI je prisutna stigma, strah i sram od sredine, pa se mire sa svojim stanjem i povlače u četiri zida. Bez volje i želje da se uhvate u koštac sa problemima, tako nisu samo otežale sebi, već i obitelji, a time i široj zajednici. Poznata su nam stanja tuge, depresije, omalovažavanja. Treba ih osvijestiti da i oni imaju pravo željeti, te u tom smjeru idu naše aktivnosti kao što su radionice, izleti, okupljanja.
Sljedeći problem je ukazati obiteljima i sredini u kojoj živimo da nam nije mjesto u nekom kutu stana, sklonjeni da nikom ne smetamo (naravno, ako smo teže pokretni).
Mi imamo pravo voljeti, željeti, trebati, imati. Mi ne želimo biti teret. Želimo biti aktivni u svom životu, koliko možemo.
Naglasak stavljamo posebno na senzibiliziranje mladih prema OSI. Nerazumijevanje stoji iza njihovih pogleda ili neprimjerenih primjedbi. Zato nastojimo da ih što je moguće više uključujemo u naše aktivnosti i druženja. Znamo da bi rad s volonterskim sekcijama bio jedno od rješenja.