Humanitarni koncert “Božić u klapskom ruhu” 19.prosinca 2019. u 19h

Humanitarni koncert „Božić u klapskom ruhu“
četvrtak, 19. prosinca 2019. god. u 19.00 sati,
Sportska dvorana „Ribnjak“ Omiš

FDK Omiš uz suorganizatore Grad Omiš – službena stranica i Hrvatsko društvo skladatelja i ovih blagdana, prema već ustaljenoj tradiciji, organizira humanitarni koncert „Božić u klapskom ruhu“. Ovog Božića humanitarna akcija usmjerena Udruzi osoba s invaliditetom Udruga OSI AGAPE za nabavku opreme za rehabilitaciju i druge aktivnosti kluba mladih oboljelih od multiple skleroze.
Izvođači koji će sudjelovati u koncertu i na taj način dati doprinos ovoj vrijednoj humanitarnoj akciji su: solist Duje Stanišić; klape: Klapa Bunari (m) – Vodice, Klapa Pasika (m) – Kostanje, Klapa Oneum Omiš (m) – Omiš, Ženska klapa Mirabela CZK – Omiš, Klapa Žmul (m) – Omiš, te Gradska glazba OMIŠ (CZK).
Voditelji koncerta su Edita Lučić Jelić i Joško Bonaći.
Multipla skleroza je neurološka, autoimuna bolest koja znatno umanjuje i utječe na kvalitetu života. Još uvijek ne postoji lijek u smislu konačnog izlječenja, ali postoji niz načina kako djelovati na njezin tijek. Znamo da je suočavanje sa dijagnozom stresno i oboljele prilično obeshrabri i demotivira već na samom početku. Na žalost, u našoj sredini je zadnjih godina znatno povećan broj oboljelih, posebno među mladom populacijom. Cilj nam je ovom akcijom utjecati na svijest, ne samo oboljelih, već i na sve sugrađane da oboljelima od Multiple skleroze budemo podrška u njihovom svakodnevnom životu. Ne dozvolimo da postavljanje dijagnoze oboljelima znači i prekid društvenih, profesionalnih i drugih aktivnosti. U tome mogu uspjeti samo našom zajedničkom podrškom. Prikupljenim sredstvima od humanitarne akcije pomoći ćemo u nabavci opreme za rehabilitaciju i za sve druge aktivnosti Kluba mladih oboljelih od Multiple skleroze.
Pridonesimo svi zajedno i ove godine blagdanskom duhu u Gradu Omišu, te Božić učinimo ljepšim onima kojima je pomoć potrebna baš kao što smo to sjajno radili i prethodnih godina. Dođite na koncert, uživajte u pjesmi i usput kupnjom ulaznice učinite dobro djelo. Dragi sugrađani i prijatelji, udružimo ponovno snage i pokažimo kako su „mali ljudi, malog grada“ spremni za velika djela.
Hvala svim sponzorima, donatorima i izvođačima bez kojih organizacija i realizacija koncerta ne bi bila moguća kao i svima koji će i ovog Božića svojom velikodušnošću osvijetliti domove onima koji nas trebaju.
Sukladno mogućnostima, novac možete uplatiti na žiro račun otvoren isključivo za ovu humanitarnu akciju: OTP banka d.d. (IBAN: HR6524070001500007271).
Prodaja ulaznica: www.eventim.hr i na ostalim ovlaštenim prodajnim mjestima Eventima.
Ulaznice možete kupiti i u direkciji FDK Omiš (Ivana Katušića 5, tel.: 021 861 015), te na ulazu u dvoranu dva sata prije početka koncerta.